Gå til innhold

Video om Munkeby og Tautra på Youtube

februar 8, 2011

Flott video om Cisterciensermunkene og -nonnene på henholdsvis Munkeby og Tautra er lagt ut på Youtube. Filmen er laget av Ernst Herb og har lydspor på  norsk, tysk og fransk. Videoen med norsk tale kan ses her.

Photo: www.munkeby.net / Ernst Herb

Reklamer
One Comment leave one →
 1. september 21, 2014 8:07 pm

  Flott program 🙂 Da Munkeby ble annektert av Tautra kloster er det ikke så svært sannsynlig at munkene slo seg sammen med cistercienster munkene på Tautra. Dette.fordi de ikke var direkte underlagt den eksisterende cistercienster ordenen der. De dro mest sannsynlig lenger nordover for å starte opp på nytt et annet sted.
  Det eksisterer fremdeles et «sagn» om månedalen og kapellet/kirken i Raðund. eller Ran (samisk) og Radantia (tysk)i dag kaller vi det Rana.Her er det også et stedsnavn (Munklia) som er så gammelt at det ikke er noen som vet det`s opprinnelse.
  I denne lia var det en hvelvkjeller som var så fint opp murt og staselig at det gikk «gjetord» om denne. den hadde allerede vært brukt som forrådskjeller til en gård på stedet,men hadde eksistert lenge før gården ble grunnlagt
  På begynnelsen av 1950 ble det anlagt et byggefelt i området.og kjelleren ble da doset grus over.Det sies av de som iakttok denne hendelsen at muringen var så teknisk godt gjennomført at taket bar bulldoseren godt uten at dette ble påført noen synlig skader.
  den er altså intakt men ligger under en meter med fin grus.
  kanskje dette er en glemt kapellkjeller 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: